
Varkensmignonnette met primeurstoemp en gebakken uitjes
Primeurgroenten geven jouw stoemp extra veel smaak. Serveer met een mals stukje varkensmignonnette en gebakken uitjes voor een leuke crunch.
Ingrediënten
- 500 g varkensmignonnette
- 600 g bloemige aardappelen
- 300 g broccoliroosjes
- 300 g jonge wortelen
- 200 g fijne boontjes
- 2 el gehakte peterselie
- 2 el gehakte dille
- 2 el gehakte basilicum
- 150 g zure room
- 1 kl mosterd
- 2 uien
- 1 el bloem
- Peper en zout
Recept
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de groenten in niet al te grote stukjes en blancheer in gezouten water.
Hak de kruiden fijn. Snijd de ui in fijne ringen.
Giet de aardappelen af, pureer en meng er ½ van de zure room en de mosterd door. Spatel er voorzichtig de helft van de groenten en de helft van de gehakte kruiden door. Roer de rest van de gehakte kruiden door de overige zure room, kruid met peper en zout.
Bak de mignonnette in wat boter en olie. Het vlees moet binnenin nog lichtjes rosé zijn. Kruid met peper en zout.
Bak in een anderen pan de uienringen, strooi er wat bloem over en roerbak tot ze mooi krokant gebakken zijn, kruid met peper en zout.
Verdeel wat stoemp over de borden. Leg er de mignonnettes en gebakken ui bij. Serveer met de extra groenten en zure room.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.