Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C.
Kerf het vet van het varkenskroontje kruisgewijs in. Snijd niet in het vlees.
De inkerving zorgt voor een mooie bedruiping tijdens het braden.
Plet de korianderzaadjes en peperbolletjes grof in een vijzel.
Meng met 1 eetlepel olijfolie en zout en wrijf er het varkenskroontje langs alle kanten goed mee in.
Verhit een eetlepel boter en olijfolie in ovenvaste pan en schroei het varkenskroontje aan tot het mooi bruin ziet.
Schuif de pan in de hete oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk tot 150°C.
Laat het varkenskroontje een uurtje braden tot het gaar is.
Laat het varkenskroontje rusten op een rooster boven een diep bord, losjes verpakt onder aluminiumfolie.
Schil ondertussen de worteltjes en maak de boontjes schoon.
Stoof de worteltjes beetgaar in een bodempje water waaraan een klontje boter is toegevoegd.
Kook de boontjes in goed gezouten water tot ze beetgaar zijn.
Giet de boontjes af en verfris ze onder koud water.
Maak een vinaigrette met de wijnazijn, mosterd en 1 eetlepel olijfolie.
Meng de jonge spinazieblaadjes, de boontjes en worteltjes met de vinaigrette en serveer met dunne plakjes varkenskroontje.
Tip: Laat nog een stukje van het groen aan de worteltjes. Het staat mooi en je kan het gerust mee opeten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.