Tortillacups met gelakt buikspek, ingemaakte komkommer en radijsjes

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(60) 30

Wil je je gasten of tafelgenoten helemaal inpakken met een creatief aperitief? Maak kommetjes van tortilla’s en vul ze met heerlijk gelakt buikspek en gepekelde groenten.

Ingrediënten

Gelakt buikspek:

  • 2 dikke plakken buikspek
  • 1 el geraspte gember
  • 4 el honing
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • sap van ½ limoen
  • 4 el tomatenketchup
  • 1tl paprikapoeder

Ingemaakte groenten:

  • 1 komkommer
  • 4 radijsjes
  • 125 ml rijstazijn
  • 250 ml water
  • 4 el fijne suiker
  • 2 tl zout

 

  • handvol korianderblaadjes
  • 4 tortilla’s

Recept

Ingemaakte groenten:

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Voeg 250 ml heet water bij de azijn. Voeg de suiker en 2 theelepels zout toe en roer tot beiden zijn opgelost.

Giet het vocht over de komkommerblokjes en radijsjes. Laat minstens 1 uur in de koelkast marineren.

Marineer het buikspek:

Meng voor de marinade de gember samen met de honing, bruine suiker, look, limoensap, ketchup en paprikapoeder. Schep er het buikspek onder, dek af en zet 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de tortilla cups:

Steek met een dresseerring rondjes uit de tortillavellen. Duw de tortillarondjes in de cups van een muffinvorm en zet 10 minuten in de oven.

Bak het buikspek:

Haal het buikspek uit de marinade en bak de plakken goudbruin op de barbecue of in een grillpan tot ze gaar zijn. Bestrijk regelmatig met de resterende marinade. Snijd vervolgens in reepjes.

Afwerking:

Verdeel de ingemaakte komkommer en radijsjes over de tortillacups. Leg er één of twee reepjes buikspek op en werk af met wat koriander.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.