Torentjes van aardappelgratin

Bijgerecht
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Ingrediënten

  • 700 g aardappelen
  • 50 ml melk
  • 125 g Oud Brugge kaas
  • 100 g gemalen Gouda kaas
  • 2 teentjes look
  • 30 g boter
  • 1 kl gedroogde tijm
  • ½ kl zout
  • peper

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Neem een muffinbakvorm en vet ze in.

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes van zo’n 2 mm dikte. Doe nu hetzelfde met de Oud Brugge kaas.

Pel de look en snipper fijn.

Neem een steelpan en smelt de boter samen met de look, peper, zout en de gedroogde tijm. Voeg nu de melk toe en laat wat indikken.

Maak torentjes van de aardappelen met afwisselend een laagje kaas. Herhaal tot alles is opgewerkt. Om te vermijden dat ze verschuiven kan je er eventueel een natte tandenstoker insteken.

Druppel nu wat van het melkmengsel over de torentjes zodat ze goed bevochtigd zijn.

Dek de muffinvorm af met aluminiumfolie. Bak gedurende ca. 35 minuten.

Haal voorzichtig uit de oven, verwijder de folie, bestrooi de resterende kaas over de torentjes en bak opnieuw voor zo’n extra 10 minuten zonder folie tot wanneer de kaas goudbruin kleurt en de aardappelen zacht zijn.

Neem uit de oven en laat enkele minuten afkoelen. Haal de torentjes voorzichtig uit de vormpjes en serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.