Tompoes met verse geitenkaas en gegrilde artisjok

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Ingrediënten

  • kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 1 tl water
  • karwijzaadjes
  • 300 g gegrilde artisjokharten op olie
  • 275 g verse geitenkaas
  • een handvol basilicumblaadjes
  • zwarte peper
  • zout

Recept

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en snijd er 12 rechthoekjes van 12 x 4 cm uit. Kerf diagonale lijnen in 6 plakjes.

Klop het eigeel los met het water. Bestrijk alle plakjes met eigeel en strooi er wat karwijzaadjes over. Laat afkoelen in de ijskast (15 minuten) of de diepvries (5 minuten).

Bak het bladerdeeg ongeveer 5 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat afkoelen op een rooster.

Laat de artisjokken uitlekken en bewaar de olie. Doe de artisjokharten met de geitenkaas en de basilicum in een keukenrobot en pureer  tot een gladde, stevige puree. Voeg indien nodig een beetje olie toe.

Bestrijk de 6 niet ingekerfde stukken bladerdeeg met een laagje puree van ongeveer 1 cm. Leg er de 6 ingekerfde bladerdeegjes bovenop.

Serveer onmiddellijk met een slaatje van rucola, kerstomaatjes, gegrilde pijnboompitten en een vinaigrette van olijfolie en balsamicoazijn. 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.