Bereiding
Haal het bladerdeeg uit de verpakking en snijd er 12 rechthoekjes van 12 x 4 cm uit. Kerf diagonale lijnen in 6 plakjes.
Klop het eigeel los met het water. Bestrijk alle plakjes met eigeel en strooi er wat karwijzaadjes over. Laat afkoelen in de ijskast (15 minuten) of de diepvries (5 minuten).
Bak het bladerdeeg ongeveer 5 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat afkoelen op een rooster.
Bestrijk de 6 niet ingekerfde stukken bladerdeeg met een laagje puree van ongeveer 1 cm. Leg er de 6 ingekerfde bladerdeegjes bovenop.
Serveer onmiddellijk met een slaatje van rucola, kerstomaatjes, gegrilde pijnboompitten en een vinaigrette van olijfolie en balsamicoazijn.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.