Tompoes met verse geitenkaas en gegrilde artisjok

4
  • kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 1 tl water
  • karwijzaadjes
  • 300 g gegrilde artisjokharten op olie
  • 275 g verse geitenkaas
  • een handvol basilicumblaadjes
  • zwarte peper
  • zout
Haal het bladerdeeg uit de verpakking en snijd er 12 rechthoekjes van 12 x 4 cm uit.
Kerf diagonale lijnen in 6 plakjes.
Klop het eigeel los met het water. Bestrijk alle plakjes met eigeel en strooi er wat karwijzaadjes over.
Laat afkoelen in de ijskast (15 minuten) of de diepvries (5 minuten).

Bak het bladerdeeg ongeveer 5 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200°C.
Laat afkoelen op een rooster.

Laat de artisjokken uitlekken en bewaar de olie.
Doe de artisjokharten met de geitenkaas en de basilicum in een keukenrobot en pureer  tot een gladde, stevige puree.
Voeg indien nodig een beetje olie toe.

Bestrijk de 6 niet ingekerfde stukken bladerdeeg met een laagje puree van ongeveer 1 cm. 
Leg er de 6 ingekerfde bladerdeegjes bovenop. 
 
Serveer onmiddellijk met een slaatje van rucola, kerstomaatjes, gegrilde pijnboompitten en een vinaigrette van olijfolie en balsamicoazijn. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.