
Stoofpotje van gegrilde inktvis
Inktvis met venkel? Een winterstoofpotje dat uw menu voor de feesten weer volledig in twijfel zal trekken.
Ingrediënten
- 600 g inktvis (katvis, calamares, pijlinktvis)
- 2 vleestomaten
- 1 rode chilipeper
- 1 courgette
- 1 groene paprika
- 1 venkel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 ml droge witte wijn of kippenbouillon
- 35 g boter of olie, om te bakken
- 1 kl maïszetmeel
- peper en zout
- ½ kl cayennepeper
- 2 el chili-olie
- 2 el gehakte peterselie
Recept
Snij de venkel, tomaten, courgette en paprika in stukjes. Snipper de ui, rode chilipeper en knoflook fijn. Fruit eerst de ui, knoflook en chilipeper in wat boter of olie. Voeg de rest van de gesneden groenten toe. Blus met de bouillon of de wijn en laat 20 minuten op een zacht vuurtje stoven, onder deksel.
Snij de goed gespoelde inktvis lichtjes in met een scherp mes, maak een ruitpatroon. Wentel in wat chili-olie en leg op de hete grillpan. Rooster aan alle kanten.
Los het maïszetmeel op in 2 eetlepels water. Roer het papje door de gestoofde groenten om de saus wat te dikken.
Leg de gegrilde inktvis bovenop de groenten en zet nog 15 minuten in de oven. Strooi er nog wat peterselie over. Lekker met stokbrood.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.