Steak met frietjes

Broodje kaas
4
40
Waarom leg je de frietjes op keukenpapier? Het meeste vet dringt in het keukenpapier en zo zijn de frietjes minder vettig.

Schil de aardappelen en snijd ze in frieten van ongeveer 1 cm dik.
Was de frietjes, anders plakken ze bij het bakken aan elkaar. Droog ze daarna in een handdoek.
Bak de frieten voor in een frietketel op 150°C, altijd met behulp van een volwassene! Haal ze eruit voor ze beginnen te kleuren en laat ze afkoelen in een schaaltje met keukenpapier.

Bak de steaks in een pan met boter. Zet het vuur niet te hoog! Kruid ze wat bij met peper en zout.

Bak de afgekoelde frieten een tweede keer in een frietketel op 180°C tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Giet de frieten opnieuw in een schaal met wat keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.

Serveer je vers gemaakte frieten met de gebakken steak op een bord met sla en tomaten.
Eet smakelijk!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.