Spiesje van lamsvlees met kruidenmayonaise

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Een spiesje van lamsvlees wordt nóg lekkerder als je het met zelfgemaakte kruidenmayonaise serveert. Het perfecte barbecuegerecht!

Ingrediënten

  • 700 g lamsschouder (zonder been)
  • 2  kleine rode uien, in partjes
  • 2 teentjes look
  • 3 el olijfolie
  • 2 el platte peterselie
  • peper en zout

Voor de kruidenmayonaise

  • 2 eidooiers
  • 1 el mosterd
  • 250 ml plantaardige olie (arachideolie, zonnebloemolie of maïsolie)
  • 2 tl vers citroensap
  • 3 el fijngehakte bieslook
  • 1 el fijngehakte sjalot
  • 1 el fijngehakte dragon
  • peper en zout
  • 2 el natuuryoghurt

Recept

Marineer het vlees

Snijd het vlees in kleine blokjes van 2 op 2 cm en doe ze een kom.

Overgiet met de olijfolie. Hak de platte peterselie fijn en strooi over het vlees. Voeg de geperste look toe, kruid met peper en zout en meng het geheel goed.

Dek de kom af met folie en laat minstens 30 minuten rusten.

Bereid de kruidenmayonaise

Klop de eigelen los samen met de mosterd. Voeg beetje bij beetje de plantaardige olie toe en klop met een klopper of mix met de soepmixer tot een mooi gebonden saus.

Roer er het citroensap en de yoghurt onder. Kruid naar eigen smaak met peper en zout. Voeg tot slot de fijngehakte kruiden en het sjalotje voorzichtig onder de mayonaise.

Maak de spiesjes

Rijg de gemarineerde vleesblokjes met de rode ui aan stokjes.

Afwerking

Bak de brochettes aan alle zijden op een hete grill of op de barbecue. Kruid met zout en peper.

Serveer de lamsbrochettes met de kruidenmayonaise.

Lekker met een salade en stokbrood.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.