- satéprikkers
Bereiding
Was de aardappelen, schillen hoeft niet. Snijd de aardappelen in hele fijne plakjes met eventueel behulp van een mandoline.
Leg ze op stapeltjes en steek vast met een satéprikker. Leg de stapeltjes op een ingevette ovenplaat en kruid met peper en zout. Zet gedurende 35-40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Kruid het vlees en bak ze ondertussen in wat bakboter aan beide kanten krokant. Ongeveer 4 à 5 minuten aan beide zijden, haal ze uit de pan en laat ze afgedekt rusten met aluminiumfolie. Maak het aanbaksel in de pan los met wat water, voeg de pickles en room toe en laat even indikken. Breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verwijder de onderste naaldjes van de lange takjes rozemarijn. Haal de torentjes aardappel uit de oven, verwijder de satéprikker en steek er een lang takje rozemarijn in de plaats.
Leg het vlees op de borden, serveer met picklessaus en de aardappeltorentjes. Lekker met een salade.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.