Spiering met gebakken krielaardappelen, veldsla en blackwell saus

4
  • 4 spieringkoteletten
  • 600 g krielaardappelen
  • 250 g kerstomaten
  • 400 g veldsla
  • 5 el pickles
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl bruine fond
  • 1 dl room
  • slaolie of mayonaise
  • 25 g verse bieslook
  • 20 g platte peterselie
  • 10 g verse tijm
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Haal het vlees 30 minuten op voorhand uit de koelkast en laat rusten op kamertemperatuur.

Was de krielaardappelen en schil ze eventueel. Halveer ze in de lengte. Kook ze 8 minuten in gezouten water. Giet af en laat goed drogen.

Verhit olijfolie in een pan en voeg de krieltjes toe. Bak gedurende 8 minuten.

Snijd de bieslook, peterselie fijn en rits de blaadjes tijm. Voeg toe aan de aardappelen en kruid met peper en zout. Laat nog 1 minuutje verder bakken.

Smelt boter in een pan en bak de spieringkoteletten. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Giet het vet uit de pan en blus met de wijn en de bruine fond. Doe de pickles erbij en laat even doorkoken. Voeg vervolgens de room toe en laat de saus wat binden. Voeg nog wat koude klontjes boter toe.

Snijd de kerstomaten in twee en meng onder de veldsla. Voeg hieronder wat slaolie of mayonaise. Breng indien gewenst nog op smaak met peper en zout.

Serveer de spieringkoteletten met de salade en krielaardappelen. Werk af met de blackwell saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.