Gelakte kip met "pommes fondant" van krielaardappelen

Number of persons
Aantal personen

2

Preparation time
Bereidingstijd

30

De combinatie van sojasaus en siroop geeft de kip een unieke, lichtjes zoete smaak. De krielaardappelen krijgen hun smaak dan weer van de braadrestjes van de kip en bruine fond. Kortom, deze gelakte kip met pommes fondant is een smaakbom!

Ingrediënten

  • 2 handjes krielaardappelen 
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look 
  • 1 etl boter 
  • 200 gr bruine fond of demi glace 
  • 2 kipfilets
  • 2 etl luikse stroop 
  • 2 etl sojasaus 
  • 1 etl boter

Recept

Verwarm de oven voor op 160°C.

Zet een braadpan op het vuur en laat een klontje boter smelten. Bak de kip aan beide kanten in boter en voeg daarna nog een eetlepel boter toe. 

Blus met sojasaus en schud de pan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de luikse stroop toe maar zorg ervoor dat deze zeker niet aanbrandt. De stroop moet aan de kip blijven hangen. 

Haal vervolgens de kip uit de pan en leg deze op een stukje aluminiumpapier. Gaar de kip verder op 160°C in de oven. 

Snijd de krielaardappelen in dikke blokjes.

Gebruik de pan van de kip en bak hierin de krielaardappeltjes. Voeg de sjalot en look toe en blus met de fond tot de aardappelen onderstaan.

Laat dit geheel zachtjes inkoken tot de aardappel gaar en mooi van textuur is.

Voeg eventueel nog wat verse kruiden aan toe en serveer samen met de kip.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.