Spaghetti bolognaise

Broodje kaas
4
40
  • 2 wortels
  • 1 ajuin
  • 1 paprika (rode, groene of gele)
  • 500 gram gehakt
  • 1 blik gepelde tomaten (liefst in blokjes)
  • pasta voor 4 personen
  • spaghettikruiden
  • oregano
  • geraspte kaas
Er zijn drie kleuren paprika. Voor een spaghetti kiest Hannes een rode omdat een groene paprika bitterder is dan een rode. Een rode paprika is zachter en zoeter van smaak. Hoe kleiner je je groentjes snijdt, hoe minder lang je moet wachten tot ze gaar zijn.

Was, schil en versnijd wortels, ajuin en paprika.
Laat boter in de pot smelten op een licht vuurtje en stoof ajuin tot ze glazig ziet.
Doe het gehakt erbij en laat al roerend bruin worden.
Doe de groenten erbij en laat ze 2 minuten stoven. Blijf roeren!

Kruid met oregano en spaghettikruiden.
Doe het blik gepelde tomaten bij de saus. Om alle restjes van de tomaten uit het blik te krijgen, doe je een scheutje water in het blik, dek je het af met je hand, schud je en voeg je het mengsel bij de saus.
Roer en laat de spaghettisaus ongeveer een half uurtje op een laag vuurtje pruttelen.

Neem een nieuwe kookpot. Doe er water in en wacht tot het kookt. Doe de spaghetti erin en laat enkele minuten koken (te zien op de verpakking). Giet daarna af in een vergiet.

Dien de spaghetti op met een beetje geraspte kaas!

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.