Spaghetti bolognaise

Partner

Broodje kaas

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Het meest bekende en geliefde pastagerecht is toch wel de spaghetti bolognaise. Elke familie heeft wel zijn eigen recept en manier om dit gerecht te maken. Met dit basisrecept maak je een lekkere spaghetti die bij iedereen in de smaak valt. 

Ingrediënten

  • 2 wortels
  • 1 ajuin
  • 1 paprika (rode, groene of gele)
  • 500 gram gehakt
  • 1 blik gepelde tomaten (liefst in blokjes)
  • pasta voor 4 personen
  • spaghettikruiden
  • oregano
  • geraspte kaas

Er zijn drie kleuren paprika. Voor een spaghetti is de rode aangewezen omdat een rode paprika zachter en zoeter is van smaak.

Recept

Was, schil en versnijd wortels, ajuin en paprika.

Laat boter in de pot smelten op een licht vuurtje en stoof ajuin tot ze glazig ziet.

Doe het gehakt erbij en laat al roerend bruin worden.

Doe de groenten erbij en laat ze 2 minuten stoven. Blijf roeren!

Kruid met oregano en spaghettikruiden.

Doe het blik gepelde tomaten bij de saus. Om alle restjes van de tomaten uit het blik te krijgen, doe je een scheutje water in het blik, dek je het af met je hand, schud je en voeg je het mengsel bij de saus. Roer en laat de spaghettisaus ongeveer een half uurtje op een laag vuurtje pruttelen.

Neem een nieuwe kookpot. Doe er water in en wacht tot het kookt. 

Doe de spaghetti erin en kook zoals op de verpakking staat aangegeven. Giet daarna af in een vergiet.

Serveer de spaghetti met geraspte kaas.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.