Schelvis met citroen en tomaat

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 30

Voor dit visgerecht doet de oven al het werk. Leg alles in een ovenschotel en twintig minuten later heb je een heerlijk lichte ovenschotel met vis. 

Ingrediënten

 

De tomaat en citroen karamelliseren in de oven en geven een lekker aroma aan de schelvis. 

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snij de tomaten en citroenen in plakjes. Vet een ovenschotel in met boter. Verwarm de oven voor op 200°C.

Dep de schelvismoot goed droog, maak insnijdingen en steek hierin enkele plakjes tomaat en citroen.

Leg de schelvismoot in de ovenschotel met de rest van de plakjes tomaat en citroen. Schik er enkele klontjes boter op en kruid met peper en zout. Plaats 30 à 35 minuten in de oven op 200°C, lepel regelmatig jus erover.

Schik de schelvis. Serveer met een smeuïge aardappelpuree!

Tip: Zorg vooral dat de oven genoeg voorverwarmd is en de vis is drooggedept, anders komt er teveel vocht in de ovenschotel en kan de vis niet echt bakken, achteraf kan je de temperatuur weer wat zachter zetten.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.