Start to cook

Saltimbocca van kip met gekookte ham

4
  • 4 plakken Meesterlyck-ham

  • 4 kipfilets met vleugel

  • 250 g halfharde kaas 

  • 2 dl witte wijn

  • 1 sjalot, fijngehakt

  • 3-4 eetlepels ongezouten koude boter

  • 3 eetlepels fijngesneden shii-take paddenstoelen

  • 2 eetlepels in blokjes gesneden tomaat
  • 2 eetlepels fijngesneden of gehakte verse salie

  • peper en zout
  • boter of olijfolie om te bakken
Werk de saus af met een mespuntje Harissa.

Snijd eerst de kipfilets open zonder ze volledig door te snijden. Snijd daarna lange repen kaas van 1 cm op 1 cm dik. Wikkel die repen in de gekookte ham en leg die op de kipfilets. Vouw vervolgens de kipfilets dicht.

Kleur de filets in een hete pan met voldoende boter of olijfolie en laat ze verder garen in een warme oven van 150°C.

Laat de filets even rusten vooraleer ze aan te snijden. Kook intussen de witte wijn met de sjalot voor de helft in. Voeg de koude boter in blokjes bij de witte wijn en laat smelten, onder voortdurend kloppen, om de saus te binden. Kruid met peper en zout, voeg de shii-takes toe en werk af met salie en tomaat.

Giet de saus rijkelijk over de kipfilets en werk af met gemalen kaas en verse salie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.