
Deze salade van rucola met radijs en wortel is lekker fris en knapperig. Ideaal als bijgerecht op een BBQ-avond, of gewoon als deel van een doordeweeks avondmaal.
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 bussel radijzen
- ½ bussel jonge wortel
- 50 g notensla/ rucola
- 1 limoen
Vinaigrette
- 3 eetl olijfolie
- 1 eetl witte wijnazijn
- peper en zout
- 1 eetl fijngesneden bieslook
Recept
Schil de jonge wortels en de komkommer. Snijd ze in blokjes.
Snijd de radijzen in kwartjes. Was de sla.
Maak een vinaigrette van olijfolie en witte zijn. Kruid met peper en zout en meng de bieslook eronder.
Meng de sla met de blokjes wortels en komkommer. Besprenkel met de vinaigrette.
Voeg enkele druppeltjes limoensap toe om het geheel een frisse toets te geven.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.