Salade met zeebarbeel en courgette

4

Voor de vinaigrette

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel citroensap
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • peper en zout
Maak dit slaatje ook eens met zeebarbeel die je roostert op de barbecue. Laat de lever dan in de vissen zitten, dit verhoogt nog de smaak van het visvlees. Verwijder de schubben zorgvuldig.

Was de kern van de sla, droog de blaadjes en verdeel ze over 4 borden.

Vinaigrette: meng de mosterd, citroensap, olie, peper en zout met de garde.

Was de courgette en snijd in de lengte in vier. Verwijder het pittige hart zodat enkel de schil met een halve cm vruchtvlees overblijft. Snijd ze dan in mooie staafjes van 3 cm lengte.

Laat een pan warm worden met wat olijfolie erin. Doe de courgettestukken in de pan en laat 5 minuten bakken op middelhoog vuur. Zout de courgettes en houd warm.

Bak de gepeperde en gezouten visfilets in olijfolie in een pan met antikleeflaag.

Verdeel de warme courgettes over de sla. Overgiet elk bord met vinaigrette. Leg dan de visfilets op de groenten, werk af met fijngehakte bieslook en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.