Ingrediënten
- 4 grote filets van zeebarbeel
- 1 courgette
- 1 kropsla
- olijfolie
- peper en zout
Voor de vinaigrette
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 koffielepel citroensap
- 1 koffielepel mosterd
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
- peper en zout
Recept
Was de kern van de sla, droog de blaadjes en verdeel ze over 4 borden.
Was de courgette en snijd in de lengte in vier. Verwijder het pittige hart zodat enkel de schil met een halve cm vruchtvlees overblijft. Snijd ze dan in mooie staafjes van 3 cm lengte.
Laat een pan warm worden met wat olijfolie erin. Doe de courgettestukken in de pan en laat 5 minuten bakken op middelhoog vuur. Zout de courgettes en houd warm.
Bak de gepeperde en gezouten visfilets in olijfolie in een pan met antikleeflaag.
Vinaigrette
Meng de mosterd, citroensap, olie, peper en zout met de garde.
Verdeel de warme courgettes over de sla. Overgiet elk bord met vinaigrette. Leg dan de visfilets op de groenten, werk af met fijngehakte bieslook en serveer.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.