Zeebarbeel op z'n zuiders

Doe lekker origineel, bereid eens zeebarbeel!

Zalm en kabeljauw smaken altijd, maar de vissen vers opgevist door onze vissers zijn minstens zo lekker. Zet bijvoorbeeld eens zeebarbeel op het menu. Nog nooit gegeten, zeg je? Tijd om ‘m te proberen, want het is een overheerlijk visje!

3 dingen over zeebarbeel die je nog niet wist

  • Zeebarbeel wordt ook wel rode mul of rouget barbet genoemd. De vis komt vooral voor in de Middellandse Zee, al zoekt hij in de zomer ook wel onze Noordzee op.
  • De zeebarbeel of ‘koning van de poon’ is een verfijnde lekkernij. Omwille van zijn koninklijke bijnaam en zijn kleur wordt de zeebarbeel soms verward met de rode poon.
  • Ga je zeebarbeel kopen? Je vindt ‘m het hele jaar door in de winkels, maar hij is op zijn best van augustus tot en met april.

Hoe zeebarbeel klaarmaken?

Het vaste visvlees van zeebarbeel heeft een uitgesproken smaak en wordt vaak op mediterrane wijze klaargemaakt. Zeker in een lekkere bouillabaisse mag deze vis niet ontbreken. Typisch is zijn rode kleur, die bij het bakken van de vis ook de boter of olie lichtjes rood kleurt, en dat is dan weer een extra smaakmaker!

Daarnaast is zeebarbeel zeer lekker in een rauwe bereiding omdat het een vette vis is. Ideaal als vervanger van tonijn en zalm bij sashimi. Ook zeebarbeel bakken op vel is zeker een aanrader. Met onze tips leer je vis bakken volgens de regels van de kunst. Ook in de oven kan je ‘m perfect bereiden.

Voor jou opgevist: onze beste zeebarbeel recepten

Van eenvoudig tot culinair. In de oven, gebakken in de pan of in soep. Dat zeebarbeel een veelzijdig visje is, ontdek je in deze recepten.

Wat een culinair juweel, die zeebarbeel!

Ken je zelf nog tips of een lekker zeebarbeel recept dat je graag met ons wilt delen? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.