Start to cook

Courgettesoep

4
40

Een dampende kop verse courgettesoep weet iedereen op elk moment wel te verleiden. Met dit recept en onze handige kookvideo wordt courgettesoep maken nog makkelijker.

Extra tips: 

  • Courgette heeft van nature een milde smaak en is dus ook heel goed te combineren met extra smaakmakers zoals verse kruiden of kaas.
  • Heb je nog wat oud brood over? Maak er knapperige croutons van om bij de soep te serveren.
  • Geef je courgettesoep een feestelijk toets door gebakken spekblokjes toe te voegen als garnering.
  • Courgettes kan je ook invriezen om ze op een later tijdstip te gebruiken. Snijd ze in blokjes, blancheer ze enkele minuten en laat schrikken onder koud water. Laat de stukjes afkoelen, uitlekken en vries ze in. Zo heb je steeds een portie bij de hand om je gasten een smakelijke kop courgettesoep voor te schotelen.

Was de aardappel en snijd in blokjes. Snipper de ui en de look. Snijd de courgettes in stukken.
Smelt wat boter in een grote pot en stoof de aardappel, de ui en de look aan. Voeg de stukken courgette toe en laat enkele minuten meestoven.

Giet er de bouillon bij en laat alles 15 minuten zachtjes koken.
Mix vervolgens de soep en voeg er, als ze te dik is, wat water aan toe.

Breng op smaak met peper en zout en laat de soep nog even zachtjes doorkoken.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.