Start to cook

Deze kruidige salade met pittige langoustines mag niet ontbreken op je volgende BBQ-feest.
Ingrediënten
- 12 langoustines
- 500 g tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 1 bosje verse oregano
- cayennepeper
- peper en zout
- 1 venkelknol
- fleur de sel (zeezout)
- 200 g rucola
- 100 g jonge spinazie
- olijfolie
- 1 citroen
Wat extra citroen is ideaal om de handen te ontvetten na het eten van schaaldieren. Met een kommetje water en enkele citroenplakjes maak je snel vingerkommetjes of rince-doigts.
Recept
Snipper twee teentjes knoflook, hak een handvol oregano fijn. Fruit de sjalot, de knoflook en oregano op een zacht vuurtje. Bak de langoustines er in en breng op smaak met cayennepeper en zout.
Snijd de tomaten in reepjes, zonder de zaadjes. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
Spoel en droog de spinazie en rucola. Doe de rucola met de spinazie, venkel en tomatenreepjes in een grote saladebowl. Sprenkel er wat olijfolie en citroensap over, kruid met peper en zout. Leg er de gebakken langoustines bovenop; lekker met stokbrood.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.