Salad in a jar

Slaatje
Type
Number of persons
Aantal personen

1

Preparation time
Bereidingstijd

40

Met dit recept maak je een lekkere ‘salad in a jar’. De kipfilet, aardappel en dressing kan je op voorhand klaarmaken zodat je ’s morgens al je ingrediënten enkel nog maar moet verzamelen. Ideaal als lunch voor jezelf, je tienerzoon of -dochter.

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1 grote aardappel
  • handvol fijngesneden ijsbergsla
  • handvol koriander
  • 2 lente-uitje
  • 4 radijsjes
  • 1 tomaat
  • 50 g kidneybonen
  • 50 g zoete maïskorrels
  • 30 g geroosterde cashewnoten

Dressing

  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • snuifje zout

Recept

Voorbereiding

Pocheer de kipfilet 20 minuten in gezouten water.

Schil de aardappel, snijd in plakjes en kook of stoom ze gaar.

Maak een dressing met de mosterd, honing, de olijfolie, peper en zout. Roer goed onder elkaar.

Giet de aardappelplakjes af en laat even afkoelen.

Haal de kip uit het pocheervocht, laat even afkoelen.

Snijd de lente-uitjes in ringen, de radijsjes in plakjes en de tomaat in blokjes.

Spoel de bonen en maïskorrels met koud water en laat uitlekken.

Maak de jar

Meng de dressing onder de afgekoelde aardappelen samen met de lente-uitjes.

Snijd de afgekoelde kip in stukjes.

Vul een weckpot met de aardappelplakjes. Vul verder aan met de kip, kidneybonen, maïskorrels, radijsjes, tomaten, koriander en cashewnoten. Eindig met de ijsbergsla.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.