Röstipizza met zure room, gerookte heilbot en radijsjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Een pizza maken met aardappelen? Ja hoor, het kan. Maak een grote rösti in de vorm van een pizza en beleg met gerookte heilbot, verse kruiden en zure room. 

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 3 grote vastkokende aardappelen
  • 1 ei
  • 3 el geraspte belegen Oud Brugge kaas

Voor de topping

  • 3 el zure room
  • 3 sneetjes gerookte heilbot
  • 4 radijsjes
  • handvol verse waterkers
  • enkele takjes dille
  • 1 el roze peperkorrels
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C

Schil de aardappelen en rasp ze fijn.

Knijp al het vocht uit de aardappelen en meng er het ei en kaas onder.

Neem een bakplaat met bakpapier en vorm een pizzabodem met het aardappelbeslag.

Bak de pizza zo’n 20 tot 25 minuten in de oven.

Maak de radijsjes schoon en snijd ze in schijfjes. Spoel de waterkers en laat uitlekken.

Haal de pizzabodem uit de oven en lepel er de zure room op, kruid met peper en zout. Leg er de stukjes heilbot, radijsjes en waterkers op.

Verkruimel er wat roze peperkorrels over en werk af met wat dille.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.