Rösti

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

De rösti is een aardappelpannenkoek die je maakt van geraspte aardappelen. In dit recept leggen we uit hoe je zelf je eigen rösti's maakt. 

Ingrediënten

  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1 ui
  • 4 el fijngehakte bieslook
  • arachideolie
  • peper en zout

Recept

Snipper de ui fijn.

Rasp de aardappelen en dep droog. (Je kan de geraspte aardappelen eventueel in een keukenhanddoek leggen en er alle vocht uitknijpen).

Meng er de ui en bieslook onder en kruid met peper en zout.

Verwarm een scheutje arachideolie in een koekenpan. Schep een flinke lepel van het aardappelmengsel in de pan en druk het hoopje plat tot en koek.

Bak de rösti rustig gaar in ongeveer 7 minuten. 

Keer om en bak de andere kant ook goudbruin. Herhaal tot alles op is.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.