Rog gevuld met aardappelrisotto

4
  • 4 grote vastkokende aardappelen (elk 150 g)
  • 4 rogvleugelfilets
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 1/2 ui
  • 1 teentje look
  • 3 dl visbouillon
  • 1/2 bussel bieslook
  • 2 limoenen
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • tandenstokers
Serveer met zomers slaatje.

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van 0,5 cm.

Fruit de gesnipperde ui en de gesnipperde look in 2 el olijfolie. Voeg de aardappelblokjes toe en bevochtig ze met de visbouillon. Bak de aardappelblokjes gaar tot ze al het vocht hebben opgenomen. Kruid met peper en zout.

Hak de zongedroogde tomaten fijn. Doe ze bij de aardappelen, samen met de fijngesnipperde bieslook. De aardappelrisotto is klaar.

Leg de rogvleugelfilets open en schep er 2 el aardappelrisotto op. Rol de filets op en steek ze vast met een tandenstoker.

Bak de filets in 1 el olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.

Verdeel de resterende aardappelrisotto over 4 borden. Leg er de rog bovenop en besprenkel met limoensap. Rasp de schil van 1 limoen en strooi de zeste over de vis.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.