Ragout van konijn

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

150

Een ragout van konijn, dat is om duimen en vingers van af te likken. Serveer met aardappelen of pasta naar keuze voor een heerlijk gerecht. 

Ingrediënten

  • 2 à 3 konijnenbouten
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 wortelen
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 800 g gepelde tomaten
  • 1 kruidentuiltje
  • 4 takjes tijm
  • 500 ml rode wijn
  • 400 g pasta
  • 1 à 2 el honing
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Maak de ragout

Snipper de ui fijn. Pers de knoflook en snijd de wortelen in blokjes.

Bak de konijnenbouten rondom bruin in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep het vlees uit de pan.

Roerbak nu de spekblokjes, ui, look en wortelen in de pan, ongeveer 3 minuten. Schep er de tomatenpuree onder en bak nog 1 minuut verder.

Blus met de wijn, schraap alle aanbaksels los en laat de alcohol verdampen. Leg het vlees terug in de pan, voeg de gepelde tomaten en kruidentuiltje toe en breng op een laag vuur aan de kook. Laat met deksel op de pan een tweetal uur sudderen, tot het vlees van het bot valt.

Pasta

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.

Afwerking

Pluk het vlees van de konijnenbouten en schep het onder de saus. Meng er de honing onder.

Werk de ragout af met enkele takjes tijm en serveer met de pasta.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.