Stoofpotje van lam

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

80

Voor dit stoofpotje van lam moet je even je tijd nemen. Gelukkig is deze smaakvolle lamsnavarin het wachten meer dan waard!

Ingrediënten

  • 1 kg lamsschouder
  • 300 g wortelen
  • 300 g raapjes
  • 200 g zilveruitjes
  • 750 ml rode wijn
  • 500 ml lamsfond
  • 1 el kippenbouillonpasta
  • 1 tl fijne suiker
  • 1 el honing
  • bindmiddel (optioneel)
  • gehakte peterselie
  • boter
  • peper en zout

Recept

Bereid het lamsvlees

Snijd de wortelen en raapjes in blokjes.

Schil de zilveruitjes.

Snijd het lamsvlees in blokjes van 2 op 2 cm. Smelt wat boter in een ruime stoofpot en bak het lamsvlees mooi aan. Opgelet, niet teveel tegelijk zodat alle blokjes mooi bruin bakken.

Leg alle gebakken blokjes lamsvlees in de stoofpot en blus met de lamsfond. Voeg de kippenbouillonpasta en de honing toe. Kruid met peper en zout.

Overgiet het geheel met de rode wijn en laat ongeveer 2 uur zachtjes koken op een laag vuurtje.

Voor de extra groenten

Kook ondertussen de wortelen en raapjes beetgaar in gezouten water. Giet af en laat de groenten afkoelen in ijswater.

Bak de zilveruitjes in een pan met boter en karamelliseer met de fijne suiker.

Voeg de laatste 10 minuten van de stooftijd de wortelen, raapjes en zilveruitjes toe aan de stoofpot. Laat het geheel nog even sudderen.

Afwerken

Kruid naar eigen smaak met peper en zout. Is de saus nog te lopend, breng ze dan op de gewenste dikte met bindmiddel.

Serveer de lamsnavarin met de gehakte peterselie.

Lekker met gebakken aardappeltjes.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.