

Bereiding
Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de stam en snijd in kleine blokjes.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en blancheer de bloemkool 4-5 minuten tot ze net zacht zijn, maar nog een lichte bite hebben. Giet af en laat afkoelen.
Snijd de worst in stukken. Snipper de ui en knoflook.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de stukjes worst toe en bak ze goudbruin en gaar.
Haal ze uit de pan en zet opzij. Voeg in dezelfde pan de fijngehakte ui en knoflook toe en bak glazig.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop in een grote kom de eieren los en voeg de room, mosterd, tijm, zout en peper toe. Meng goed. Rasp de Nazareth kaas door het eimengsel.
Bekleed een ingevette taartvorm (ongeveer 24 cm) met kruimeldeeg en prik de bodem in met een vork.
Verdeel de geblancheerde bloemkoolroosjes en de gebakken stukjes worst over de taartbodem. Voeg de gebakken ui en knoflook toe. Giet het eimengsel gelijkmatig over de vulling.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of tot de vulling is gestold en de bovenkant goudbruin is.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.