Puree van aardpeer met hazelnoot, varkenshaasje en ovenappeltjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Ingrediënten

Voor de aardpeerpuree

  • 500 g aardperen
  • 500 g aardappelen
  • Peper en zout
  • 1 el hazelnootolie
  • 50 g hazelnoten
  • 10 g verse bladpeterselie

Voor het varkenshaasje

  • 1 varkenshaasje
  • 4 sneetjes Gandaham
  • 2 el hazelnoten
  • Peper en zout

Voor de saus

  • 150 ml runds- of kalfsfond
  • 150 ml room
  • 1 el Limburgse stroop
  • Peper en zout

Voor de ovenappeltjes

  • 4 appelen (Boskoop)
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 2 el kandijsuiker
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 1 kl geraspte gember
  • de zestes van 1 citroen
  • 1 vanillestokje

Recept

Maak de aardpeerpuree

Maak de aardperen en de aardappelen schoon en snijd in stukjes.

Smelt een klontje boter in een ruime pan en stoof er de aardpeer en de aardappelen in aan. Doe er wat water bij, dek af en kook 20 à 25 min tot alles gaar is.

Giet overtollig water af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.

Hak de hazelnoten en de bladpeterselie grof. Meng onder de hazelnootolie.

Voor het vlees

Verwarm de oven voor op 180°C.

Kruid het varkenshaasje met peper en zout en wikkel het in de Gandaham. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar het ongeveer 20 minuten in de oven.

Maak de ovenappeltjes

Was de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.

Schraap de vanillepeul uit en voeg de zaadjes bij de boter, samen met de suiker, kaneelpoeder, geraspte gember en citroenzeste. Meng alles goed samen en vul de appelen met de boter.

Plaats de appelen in een ovenschaal en bak ze ongeveer 15 minuten op 180°C bij het vlees. Giet regelmatig wat van de smeltende boter over de appelen.

Maak de saus

Breng de fond aan de kook samen met de room en de Limburgse stroop. Laat wat inkoken tot een mooie dikkere saus en kruid met peper en zout.

Afwerking

Schep de aardpeerpuree op de borden.

Snijd het varkenshaasje in stukjes en schik bij op de borden. Snijd de ovenappeltjes in partjes en schik op de borden.

Werk af met de hazelnootolie met noten en peterselie en dresseer de saus over het vlees.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.