Puree met gebruinde boter en salie

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 800 g bloemige aardappelen
  • 4 takjes salie
  • 120 g gezouten boter
  • melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Recept

Schil de aardappelen en snijd ze in 4.

Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

Doe de boter en 8 blaadjes salie in een steelpannetje en laat op een zacht vuur de boter lichtbruin worden.
Haal de pan van het vuur zodat de boter niet verder bruint.

Giet de aardappelen af en laat goed uitlekken. Pureer de aardappelen met een scheut melk en de helft van de boter.

Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Serveer de puree met de overige boter en blaadjes salie.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.