Pruimentaart

Partner

Claudia Allemeersch

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

40

Ingrediënten

  • 500 g paarse pruimen
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 125 ml volle melk
  • 1 el poedersuiker

Recept

Halveer de verse pruimen en ontpit ze.

Beboter individuele taartvormpjes. Schik de pruimen met de bolle kant naar boven.

Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden. Voeg de eieren één voor één toe. Daarna de suiker en de melk. Meng alles goed tot een glad beslag.

Giet het beslag over de pruimen. Laat even rusten in de koelkast.

Bak de taartjes ongeveer 20 minuten op 180°C (let op: bekijk de grootte van de porties om de baktijd te bepalen). Zeef er wat poedersuiker over.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.