Pruimentaart

Claudia Allemeersch
6
40
  • 500 g paarse pruimen
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 125 ml volle melk
  • 1 el poedersuiker

Halveer de verse pruimen en ontpit ze.

Beboter individuele taartvormpjes. Schik de pruimen met de bolle kant naar boven.

Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden. Voeg de eieren één voor één toe. Daarna de suiker en de melk. Meng alles goed tot een glad beslag.
Giet het beslag over de pruimen. Laat even rusten in de koelkast.

Bak de taartjes ongeveer 20 minuten op 180°C (let op: bekijk de grootte van de porties om de baktijd te bepalen). Zeef er wat poedersuiker over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.