Pompoenboter met kaneel

10

Eet jij altijd boterhammen met hetzelfde beleg? Laat je helemaal gaan en leg een schijfje van deze pompoenboter met kaneel op je brood. Heerlijk met spekjes!

  • 250 g hoeveboter, op kamertemperatuur
  • 1 el esdoornsiroop of honing
  • 1 tl gemalen kaneel
  • Butternutpompoen
  • peper en zout
Lekker bij geroosterd zuurdesembrood met gebakken spekjes en appels.

Kook 150 g butternutpompoen gaar. Pureer en schep 5 eetlepels in een kom.
Voeg de esdoornsiroop of honing toe samen met kaneel. Breng verder op smaak met zout en peper.
Voeg de zachte boter toe en meng alles goed door elkaar.

Schep de kruidenboter op een stuk verhoudfolie in 1 lijn. Rol het stevig in en plaats in de koelkast om hard te worden.

Verwijder de vershoudfolie en snijd de boter in gelijkmatige schijven (ongeveer 50 g per persoon)
Rol de stukjes boter in bakpapier en bind toe zoals een snoepje. Plaats in de koelkast tot net voor gebruik.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.