Pompoenboter met kaneel

Accompagnement
Type
Preparation time
Bereidingstijd

10

Eet jij altijd boterhammen met hetzelfde beleg? Laat je helemaal gaan en leg een schijfje van deze pompoenboter met kaneel op je brood. Heerlijk met spekjes!

Ingrediënten

  • 250 g hoeveboter, op kamertemperatuur
  • 1 el esdoornsiroop of honing
  • 1 tl gemalen kaneel
  • Butternutpompoen
  • peper en zout

Lekker bij geroosterd zuurdesembrood met gebakken spekjes en appels.

Recept

Kook 150 g butternutpompoen gaar. Pureer en schep 5 eetlepels in een kom.
Voeg de esdoornsiroop of honing toe samen met kaneel. Breng verder op smaak met zout en peper.
Voeg de zachte boter toe en meng alles goed door elkaar.

Schep de kruidenboter op een stuk verhoudfolie in 1 lijn. Rol het stevig in en plaats in de koelkast om hard te worden.

Verwijder de vershoudfolie en snijd de boter in gelijkmatige schijven (ongeveer 50 g per persoon)
Rol de stukjes boter in bakpapier en bind toe zoals een snoepje. Plaats in de koelkast tot net voor gebruik.

 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.