Pladijs met gegrilde bintjes, broccoli, bloemkool en komkommersalade

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

De perfecte pladijs bakken? Dat doe je met goede boter. De boter zorgt voor extra smeuïgheid en voegt veel smaak toe aan je pladijs.

Ingrediënten

  • 4 pladijzen, gekuist, met vel
  • 800 g aardappelen (bintjes)
  • 300 g broccoli
  • 300 g bloemkool
  • 1 komkommer
  • 50 g rucola
  • 1 handvol kervel
  • 3 el geroosterde amandelschilfers
  • 4 el gehakte dille
  • 150 ml zure room
  • 2 el citroensap
  • 2 el maïsolie
  • peper en zout
  • boter en olijfolie om te bakken

Recept

Verdeel de bloemkool en broccoli in kleine roosjes. Blancheer ze gedurende 3 minuten in gezouten, kokend water. Schrik onder koud water en laat uitlekken. Zet even aan de kant.

Snijd de komkommer met behulp van een mandoline in fijne linten. Meng de komkommerlinten met de rucola en de geblancheerde bloemkool- en broccoliroosjes. Maak de dressing door de zure room met het citroensap en de maïsolie te mengen. Roer er de gehakte dille en de helft van de kervel door en breng op smaak met peper en zout.

Spoel de bintjes en snijd ze, zonder te schillen in dikke plakken van ongeveer 1.5 cm. Kook ze 10 minuten in gezouten water. Laat uitlekken. Verhit een grillpan. Wentel de aardappelplakjes eerst door wat olijfolie en bak ze dan krokant in de grillpan. Strooi er fleur de sel over.

Verhit een grote pan en smelt er de boter en olijfolie in. Dep de pladijzen droog met keukenpapier en bak ze aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Rooster in een klein pannetje de amandelschilfers tot ze beginnen te kleuren.

Serveer de gebakken pladijs met de gegrilde bintjes, het slaatje en de dressing. Werk af met de geroosterde amandelen en wat kervel.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.