Pladijs met Aziatische komkommersalade

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

Komkommersalade

  • 2 teentjes look
  • 1 komkommer in schijfjes
  • 2 handvol prinsessenboontjes
  • 1 tl bicarbonaat
  • 2 rode uien
  • 2 chilipepers (optioneel: met zaadjes), grof gesneden
  • 2 handvol pindanoten
  • sap van 2 limoenen
  • 8 el vissaus (Nam pla)
  • 4 el suiker

Pladijs

Afwerking

  • koriander
  • pindanoten

 

Recept

Komkommersalade

Neem een kom en iets om mee te stampen. Doe de look, chilipeper en suiker in de hakmolen en meng tot een gladde massa. Breng in een pan ruim water met 1 theelepel bicarbonaat aan de kook en blancheer hierin de prinsessenbonen gedurende 1 minuut (ze moeten knapperig zijn). Laat ze schrikken in ijswater. Stamp nadien de prinsessenboontjes grof. Voeg vervolgens de komkommer, ui en pindanoten toe en stamp verder tot een grof mengsel. Werk af met limoensap en de vissaus.

Pladijs

Wentel de pladijsfilets in de tarwebloem. Klop het ei los en haal de vis door het ei en vervolgens door de polentabloem. Frituur op 180°C tot de filet bovendrijft.

Afwerking

Dresseer de salade bovenop de visfilet, werk af met wat extra koriander en wat fijngehakte pindanoten.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.