Pizza met 3 kazen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 60

De lekkerste 3-kazenpizza maak je met Belgische kazen. Pas de Bleu, Wynendale en Damse Mokke lenen zich hier perfect toe.

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 450 g bloem
  • 300 g koud water
  • 5 g verse gist
  • 1 koffielepel suiker
  • een snuifje zout

Recept

Maak het deeg

Doe het water bij de bloem en verbrokkel de gist. Kneed tot alles goed vermengd is. Doe er dan pas het zout en de suiker bij. Als deze van bij het begin in contact komen met de gist, verliest die veel van zijn kracht.

Doe het deeg over op het werkvlak en kneed verder tot een mooi elastisch deeg. Verdeel het deeg in stukjes van 35 tot 40 gram, rol er bolletjes van en leg die in een bebloemde schaal.

Dek af met keukenfolie en zet minstens 6 uur in de koelkast om de gist mooi de tijd te geven. Dit kaliber deegbolletjes is ideaal voor kleine pizza’s.

Maak de pizza

Verwarm de oven voor op 250°C.

Snipper de sjalot en de look en stoof ze glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat enkele minuten meestoven om de zure smaak te elimineren.

Ontpit intussen de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe ze bij de tomatenpuree en laat rustig sudderen.

Schil intussen de paprika en verwijder de pitjes. Snijd de paprika, de champignons en de courgette in kleine blokjes en doe ze bij de saus.

Kruid met peper, zout, verse tijm en bonenkruid. Stoof de groentjes gaar.

Ontkorst de kazen en snijd ze in stukjes.

Haal het deeg uit de koelkast en vorm er tussen de vingertippen platte schijfjes mee. Prik het deeg in tegen het rijzen. Bedek met de saus en de kaas.

Bak de pizza’s 5 minuten in een zo heet mogelijke oven, bij voorkeur op 250°C.

Maak een slaatje van hoofdzakelijk verse basilicum met wat gemengde sla, opgewerkt met olijfolie, peper en zout.

Serveer het slaatje bij de pizza.

Tip

Je kan uiteraard ook andere kazen kiezen, zolang er maar een blauwschimmelkaas en een romige, goed smeltende kaas bij zit.

In de handel vind je speciale pizzastenen. Die zijn een echte aanrader. Als je de steen op voorhand opwarmt in de oven en daarop je pizza’s bakt, krijg je een extra krokante bodem.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.