Pittige peertjes uit de wok met Kazen van bij Ons
Ingrediënten
- een assortiment pittige Belgische kazen (bv. Beverse Hoevekaas met Provençaalse kruiden, Brigand, Brusselse kaas, Wynendale, Pas de Bleu en Rubens)
- 4 sneetjes rozijnenbrood
- 1 kg stoofperen
- 4 el rietsuiker
- het sap van een halve citroen
- een scheutje witte wijn
- 1 chilipepertje
- 4 kardemompeulen
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelpijpje
- nootmuskaat
- boter
Recept
Schil de peren en snijd ze in vier. Verwijder het klokhuis.
Smelt wat boter in een wok en doe er de peertjes bij.
Strooi er de suiker over en laat licht karameliseren. Blus met het citroensap en de witte wijn.
Laat verder roerbakken tot de peertjes gaar zijn.
Toast het rozijnenbrood en serveer met de peertjes bij de kazen. Plet alle specerijen en het pepertje onder een groot mes en doe ze in de wok. Breng op smaak met vers geraspte nootmuskaat.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.