100% van bij ons

Opgelegde peren zijn niet alleen lekker als dessert met een bolletje ijs maar ook als ontbijt of als bijgerecht.
Ingrediënten
- 1,5 kg peren
- 500 ml witte wijnazijn
- 600 g suiker
- 1 l water
- 50 ml citroensap
Kruiden:
- 1 stokje kaneel
- 1 takje citroentijm
- 1 kruidnagel
- 2 kardemompeultjes
- 1 steranijs
- 4 mini gedroogde chilipepers
Recept
Steriliseer je bokalen + deksel vooraf en ga secuur tewerk.
Doe de witte wijnazijn, water, suiker, citroensap en de kruiden in een pan en breng het mengsel aan de kook tot dat het suiker is opgelost.
Schil ondertussen de peren, snijd doormidden en verwijder het klokhuis. Voeg de peren toe aan het suikersiroop. Laat ze zachtjes pruttelen zodat ze ‘garen’ gedurende 5 minuten.
Schep de perenstukjes voorzichtig uit de warme vloeistof en schep ze in een bokaal. Kook de siroop verder tot hij voor de helft is ingekookt.
Verdeel de siroop samen met de kruiden over de bokalen bij de stukjes peer. Sluit de potten goed af en zet ze ondersteboven. Laat de potten 10 minuten ondersteboven staan. Draai ze opnieuw om zodra de bokalen volledig afgekoeld zijn.
Bewaartijd: minstens 3 maanden
Lekker bij:
- Dessertje, vb. een bolletje vanille-ijs met geroosterde amandelen
- Ontbijt, vb. bij een kommetje yoghurt met granola
- Diner, vb. bij een gehaktbroodje
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.