Paprikaspread

6
20
  • 3 oranje paprika’s
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 sneetjes brood
  • Een snuifje cayennepeper of piment d’Espelette
  • 8 blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

Leg de volledig paprika’s onder de grill in de oven. Draai af en toe tot ze zwart beginnen worden. Haal ze dan uit de oven en laat 15 minuten rusten in een afgesloten plastic zak.
Verwijder de schil van de paprika’s met een mes en snijd open. Verwijder de zaadjes en snijd in reepjes.

Meng de reepjes paprika met look, citroensap en 2 el olijfolie in een kom. Dek af en laat twee uur marineren in de koelkast.

Haal de paprika’s uit de marinade en mix gemarineerde reepjes samen met de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, brood, cayennepeper en blaadjes basilicum. Voeg nog olijfolie toe tot je de gewenste dikte verkrijgt. De spread moet smeerbaar zijn.

Serveer de spread op gegrilde schijfjes boerenbrood of als dip met rauwe groenten. Zoals radijs, staafjes wortel of komkommer en bloemkoolroosjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.