Panzanella met gegrilde groenten en makreel

  • 1 ciabattabrood (liefst van 1 dag oud)
  • 2 oranje of gele paprika’s
  • 3 perziken
  • 4 makreelfilets
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 doosje kerstomaten
  • 2 el kappertjes
  • 1 courgette
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1,5 el gesneden ansjovis
  • ½ el honing
  • peper en zout
  • 6 el olijfolie
  • ½ bosje basilicum
Dit recept kan je ook maken met zeebarbeel of gerookte makreel.

Snijd het brood in hapklare stukken. Sprenkel er olijfolie over en leg het brood op de BBQ. Grill tot het mooi krokant en goudbruin gebakken is.

Maak de paprika’s schoon, verwijder steel en zaadlijst en snijd in grove stukken. Halveer de perziken en snijd elke helft in 4 plakjes. Snijd de courgette in fijne plakjes. Wentel de stukken paprika, courgette en perzik in wat olijfolie en grill ze op de BBQ. Haal de makreelfilets door wat olijfolie en bak ze tussen een grillklem op de BBQ.

Halveer de kerstomaten en maak een vinaigrette met de azijn, honing, kappertjes, ansjovis en 6 el olijfolie. Kruid nog met peper en zout.

Stel de schotel samen met de sla, kerstomaten, gegrilde courgette, paprika en perzikstukken. Verdeel er de gegrilde makreel over en werk af met de vinaigrette, broodstukjes en basilicumblaadjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.