Pannenkoeken

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ga aan de slag met dit basisrecept en maak perfecte pannenkoeken.   

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • ½ l melk
  • 30 g fijne suiker
  • 4 eieren
  • Scheut maïsolie
  • Boter

Recept

Zeef de bloem in een kom en voeg de suiker toe.

Maak een kuiltje in het midden en voeg hier de eieren aan toe.

Voeg 1/3de van de melk toe en begin het deeg te kloppen met de garde of de handmixer.

Voeg de rest van de melk toe en een snuifje zout.

Mix het geheel tot een egaal deeg. Laat het deeg 15 min. rusten.

Bak de pannenkoeken op hoog vuur met een beetje olie en boter.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.