Ovenschotel van witloof en aardappelen met crumble en oude Belgische kaas

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Koude dag? Warm je op aan deze ovenschotel van witloof en aardappelen met Belgische kaas. Smakelijk! 

Ingrediënten

  • 4 stronken witloof
  • 600 g vastkokende primeuraardappelen of grotere krieltjes
  • 2 dikke sneden zuurdesembrood
  • 100 g oude Belgische kaas (Flandrien Grand cru, …)
  • boter
  • nootmuskaat
  • platte peterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Recept

Verwarm de oven voor op 185°C.

Snijd het witloof in partjes. Smelt een klontje boter en het witloof beetgaar. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Spoel de aardappelen en snijd ze in even grote partjes. Stoom of kook de aardappelen beetgaar.

Meng de aardappelen met olijfolie en kruid met zout. Leg de partjes witloof en aardappel in een ovenschaal.

Verwijder de korsten van het zuurdesembrood en hak fijn. Rasp de oude kaas. Hak de peterselie fijn. 

Meng het zuurdesembrood met de oude kaas, olijfolie, de peterselie en een beetje peper en zout. 

Beleg het witloof en de aardappelen met de crumble en zet in de oven gedurende 25-30 minuten. 

Lekker met een slaatje als lunch of als bijgerecht.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.