Ovenschotel van aardappel, kip en citroen

6
60
  • 680 g vastkokende aardappelen
  • 300 ml champignonroom of kippensoep
  • 120 ml melk
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine ui
  • 680 g kippenborst, zonder vel en been, in stukjes
  • 1 citroen, dun gesneden en gehalveerd
  • peterselie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 220°C.

Voeg de soep of de champignonroom en de melk toe aan een steelpan. Verwarm op middelhoog vuur tot het begint te sudderen en roer regelmatig.

Snijd de aardappel fijn in schijfjes. Voeg in een aparte grote mengkom de fijngesneden aardappelen, ui, fijngehakte knoflook en stukjes kip toe.

Giet het soepmengsel in de mengkom, samen met een flink snuifje zout en peper. Meng het zachtjes door elkaar tot de aardappel en het kippenmengsel gelijkmatig bedekt zijn.

Breng het mengsel over in een ovenschaal en voeg de schijfjes citroen toe.

Bedek vervolgens de bovenkant van de pan met aluminiumfolie en bak gedurende 45 min of totdat de aardappelen en kip gaar zijn.

Verwijder voorzichtig de folie en verander de oven naar de grill stand. Verwarm de ovenschotel nog 2-3 minuten extra om de bovenkant krokant te maken.

Haal de ovenschotel uit de oven en serveer warm.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.