Ovengebakken aardappelen en vergeten groenten

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 45

Nadat je deze ovenschotel hebt klaargemaakt zal je deze vergeten groenten nooit meer vergeten. Heerlijk als bijgerecht bij vis of vlees.

Ingrediënten

  • 2 grote aardappelen
  • 1 pastinaak
  • ½ butternutpompoen
  • 2 wortelen
  • 2 rode ajuinen
  • kruiden: laurier, tijm, rozemarijn,...
  • 2 teentjes look
  • citroen
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Was de groenten.

Snijd de ajuinen in twee. Plet de look grof. Snijd de andere groenten en aardappelen in stukken van ongeveer dezelfde grootte. 

Meng de olijfolie in een kommetje met peper en zout.

Doe de groenten, look, ajuin en aardappelen in een grote ovenschotel. Giet de olijfolie erover en meng.

Leg er de kruiden (laurier, tijm, rozemarijn,...) en een paar schijfjes citroen op. Kruid eventueel nog af met grof zout.

Rooster de groenten in de voorverwarmde oven. Afhankelijk van de grootte duurt het 30 tot 45 minuten. Check of de groenten gaar zijn door er met een vork in te prikken.

Haal uit de oven en serveer met een lekker stukje vlees of vis.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.