Orloffgebraad met Passendale

4
(20) 60

 

Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.

Snijd de tomaten in schijfjes, de sneden Passendale in twee en de sneden ham in vier.

Snijd het gebraad in plakken van 1 cm dik zonder volledig door te snijden zodat de plakken nog aan elkaar vastzitten. Kruid lichtjes met peper en zout en steek in elke opening ½ snede Passendale, ¼ snede ham en 1 schijfje tomaat.

Bestrooi met Provençaalse kruiden en steek 2 brochettestokjes doorheen alles zodat het gebraad één geheel blijft. Leg het in een ovenschaal, bedruip met een beetje olijfolie en zet 40 min in de oven. Bedek het dan met aluminiumfolie en laat het nog 20 min bakken.

Laat het gebraad 5 min afgedekt rusten en versnijd het dan in plakken. Dien warm op met een beetje braadvocht en gehakt basilicum. Serveer met een groene groente en pasta.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.