Orloffgebraad met Passendale

4
(20) 60
  • 1 kg varkensgebraad
  • 6 sneden Passendale Classic
  • 3 sneden gekookte ham
  • 2 tomaten
  • Provençaalse kruiden
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 180°C

Snijd de tomaten in schijfjes, de sneden Passendale in twee en de ham in vier.

Snijd het gebraad in plakken van 1 cm dik zonder volledig door te snijden zodat de plakken onderaan nog aan elkaar vastzitten. Kruid lichtjes met peper en zout en steek in elke opening een schijfje tomaat, Passendale en ham.

Bestrooi met Provençaalse kruiden en steek 2 lange brochettestokjes doorheen alles zodat het gebraad één geheel blijft.

Leg het in een ovenschaal, bedruip met een beetje olijfolie.
Plaats 40 minuten in de oven. Bedek daarna met aluminiumfolie en laat nogmaals 20 minuten bakken in de oven.

Haal uit de oven en laat het gebraad 5 minuten afgedekt rusten.

Versnijd in plakken. Dien warm op met een beetje braadvocht en gehakt basilicum.
Serveer met een groene seizoensgroenten en pasta.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.