Orloffgebraad

Hoofdgerecht
4
  • 800 g varkensgebraad
  • 4 à 8 stronken witloof
  • 4 plakjes gekookte ham
  • 4 plakjes kaas
  • 1 klont boter
  • 2 uien, gepeld, in partjes
  • 2 knoflooktenen, gekneusd
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 kruidnagels
  • 250 g champignons, in schijven
  • 2 dl room
  • 20 kroketten
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het vlees open tot 1 vierkante lap. Kruid het gebraad met peper en zout. Beleg met sneetjes kaas en hesp. Rol het vlees op en bind vast met keukentouw.

Smelt een klont boter in een stoofpot. Laat de boter een beetje bruin worden en leg het gebraad in de pot. Kleur het rondom aan. Leg de uien, de knoflook, de kruidnagel en de rozemarijn rondom het gebraad en laat ze meestoven. Plaats het deksel op de pot en zet in de voorverwarmde oven. Reken een baktijd van 30 tot 40 minuten, afhankelijk van de grootte van het gebraad en het type oven.

Haal het gebraad uit de pot en laat omgekeerd rusten in aluminiumfolie op een plank. Verwijder de rozemarijn, de ui, de knoflook en de kruidnagels. Zet de pot op het vuur en stoof de champignonschijfjes. Giet de room erbij en laat 5 minuten op een matig vuur inkoken. Kruid met peper en zout.

Snijd het gebraad in plakjes en serveer met de champignonroomsaus. Lekker met kroketten en gestoofd witloof.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief