Ontbijtmuffins met aardappel

4
(5) 35
  • 6 sneetjes ontbijtspek
  • 1 kleine ui
  • 2 koppen spinazie
  • 1 grote, of 2 kleinere geschilde aardappelen
  • anderhalve kop geraspte kaas
  • 8 eieren
  • 200 ml melk
  • 200 ml room
  • zout
  • peper

Verwarm de oven voor op 190°C.

Hak de spinazie fijn.

Snijd het ontbijtspek in fijne reepjes en bak het in een anti-kleefpan op middelhoog vuur. Doe het gebakken ontbijtspek even op een bord en behoud 2 à 3 theelepels olie in de pan.

Stoof in dezelfde pan de ui aan. Snijd ondertussen de aardappel in fijne schijfjes.

Bak de aardappels halfgaar samen met de ui en laat daarna afkoelen.

Meng in middelgrote kom de eieren, de melk en de room door elkaar. Voeg de aardappelen, ui, fijngehakte spinazie en een kop gemalen kaas toe. Meng goed door elkaar totdat er een mengsel ontstaat.

Verdeel het mengsel over een cupcake tray of individuele cupcake cups en gebruik het ontbijtspek en de overige kaas als topping.

Bak de ontbijtmuffins in een oven van 190°C voor 22 tot 23 minuten. Prik geregeld in de muffins om te zien of ze al dan niet gaar zijn.

Laat een paar minuten afkoelen en de ontbijtmuffins zijn klaar om te serveren!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.