Mocktail van venkelthee

4
(60) 15

Op zoek naar een fris alcoholvrij aperitief? Probeer deze mocktail van venkelthee eens. Het smeuïge melkschuimkraagje maakt dit drankje helemaal af!

  • 200 ml volle melk
  • 2 limoenen
  • 0,5 cm gember, geschild en geperst
  • 5 builtjes venkelthee
  • 4 el agavesiroop
  • crushed ice
  • enkele takjes venkelgroen

Extra benodigdheden:

  • een melkopschuimer

Doe de rasp van 1 limoen bij de melk, voeg 0,5 cm geperste gember toe en laat een uurtje trekken.

Bereid de venkelthee. Dit kan zowel met een koude als warme methode:

  • Koude methode: laat de theebuiltjes een nacht trekken in 1 l koud water. Haal de builtjes eruit.
  • Warme methode: laat de theebuiltjes 6 minuten trekken in 1 l water van 90°C en haal de builtjes eruit. Laat de thee goed afkoelen.

Schil enkele grote zestes van de tweede limoen. Vul 4 grote glazen met crushed ice, giet er de venkelthee over en zoet met 1 eetlepel agavesiroop per glas. Gebruik de melkopschuimer om de limoenmelk op te schuimen en top de glazen hiermee af. Werk verder af met de limoenzestes, wat limoenrasp en enkele takjes venkelgroen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.