

Mini-frittata met kerstomaat en geitenkaas
Op zoek naar een klein hapje met grote smaak? Deze mini-frittata's combineren de frisheid van kerstomaatjes met de romige toets van geitenkaas. Gemaakt met bio-eieren en verse kruiden, zijn ze perfect voor brunch, lunch of als aperitiefhapje.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snipper de sjalot fijn. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
Snijd de kerstomaten in vieren.
Verwarm de olie in een ovenbestendige pan met antikleeflaag. Roerbak de gesnipperde sjalot enkele minuten tot deze glazig is.
Voeg daarna de aardappelblokjes toe, laat zo’n 5 minuten stoven. Roer hierbij regelmatig om en kruid met een flinke snuif fijn zouten versgemalen zwarte peper.
Voeg dan de kerstomaatjes toe.
Hak de verse kruiden fijn.
Klop de eieren los met de room.
Voeg de gedroogde oregano, peterselie en basilicum toe aan het beslag. Roer om en meng met de aardappelblokjes en kerstomaat.
Verdeel over 6 ingevette cupcakevormpjes, bestrooi met de verbrokkelde geitenkaas.
Zet 15-20 minuten in de oven, tot het ei mooi gestold is en de kaas lichtjes bruin kleurt.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.