Lasagne met witloof, pompoen en gehakt

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Een traditionele lasagne smaakt altijd maar ook met wintergroenten zoals witloof en pompoen maak je een heerlijk lasagne. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 4 stronken witloof
  • 600 g flespompoen (butternut)
  • enkele blaadjes verse oregano
  • 1 blaadje laurier
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 120 ml room
  • 250 ml groentebouillon
  • 250 g ricotta
  • 150 g Brugge Jong, geraspt
  • 12 lasagnevellen
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil en snijd de pompoen in blokjes en stoof met het laurierblad aan in olijfolie. Giet er de bouillon bij en laat gaar koken. Verwijder het laurierblad, giet er de room bij en mix glad.

Snijd het witloof in stukjes en stoof ze aan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

Bak het gehakt rul in een bakpan met weinig vetstof. Breng op smaak met het komijnpoeder, peper en zout.

Roer de ricotta los en kruid met peper en zout.

Schep een laagje pompoensaus in een ovenschaal en bedek met enkele lasagnevellen. Schep er een laag gehakt op, verdeel er wat ricotta over en schep er dan een laag witloof op. 

Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven. Werk af met de oregano.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.