Hedendaags recept met konijn? Check. De bouten worden gepresenteerd met gegrilde wortellen uit de oven en een parelcouscoussalade die rijk is aangevuld met groenten.

Konijnenbouten met gremolata, wortelen en parelcouscous

Een lekker sappige konijnenbout, dat smaakt! Serveer met parelcouscous met groentjes en werk af met gremolata. 

Hoofdgerecht

60 min

Gemiddeld

Personen 4

Ingrediënten

    Voor de parelcouscous

    Voor de wortelen

    Voor de gremolata

    Voor de kruidenolie

19 ingrediënten geselecteerd

Bereiding

    Maak het vlees

    Verhit de boter en 2 el olijfolie in een braadpan en bak de bouten goudbruin aan beide kanten. Draai het vuur zacht en zet een deksel op de pan. Gaar de bouten 10 minuten rustig verder.

Maak de parelcouscous en wortelen

Kook de parelcouscous zoals vermeld op de verpakking.

Verwarm de oven voor op 200° C.

Schil de wortelen en schik op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met ras el hanout en agavesiroop. Kruid met peper, zout en meng er 2 el olijfolie onder.

Bak de wortelen gaar in de oven, ongeveer 20 minuten.

Kook de peultjes kort in kokend gezouten water. Giet af en laat de peultjes schrikken onder koud stromend water.

Snijd de abrikozen in kleine gelijke stukken.

    Maak de gremolata

    Maak de kruidenolie

    Afwerken