Knapperige paprikarolletjes

Flandria
Partner
Thema
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 20

Ingrediënten

  • filodeeg in vellen
  • 1 oranje paprika
  • 1 gele paprika
  • 250 g natuurlijke tofu
  • 1 teentje knoflook
  • 2 snufjes gemalen cayennepeper
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl sesamolie
  • 6 el olijfolie
  • 2 el sesamzaad

Recept

Laat de tofu uitlekken en dep hem droog met keukenpapier. Pel de knoflook en hak hem fijn.
Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
Meng in een kom de sesamolie met de sojasaus, cayennepeper en knoflook. 
Snij de tofu in blokjes. 
Verhit de olijfolie in een pan en bak de paprikablokjes. Voeg vervolgens de tofublokjes toe en bak ze 3 tot 4 minuten op een laag vuur tot ze kleuren.
Voeg de sojasaus en de sesamzaadjes toe en meng tot de tofu de saus volledig absorbeert en karamelliseert. 
Bestrijk een vel filodeeg met olijfolie. Leg de paprika’s en de gekarameliseerde tofu in het midden en rol het vel op. Doe hetzelfde met de andere vellen. 
Bestrijk ze met olijfolie alvorens ze in de oven te plaatsen. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met olijfolie en bak ze 10 à 15 minuten op 180 °C.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.