Kipfilet met honing

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Wie denkt dat deze kipfilet met honing mierzoet is, heeft het mis. Dankzij het chilipepertje en de barbecuesaus geniet je van een licht zoet en pikant sausje.

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml kippenbouillon (van 1 blokje)
  • 150 g barbecuesaus + wat extra
  • 75 g honing
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de salade:

  • 100 g veldsla
  • 1 rode ui
  • 100 g jonge kaas, in blokjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
     

Recept

Leg de kipfilets in een pan en overgiet met de kippenbouillon. Leng eventueel aan met water tot de filets net onderstaan. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat alles 10 minuten pocheren, net onder het kookpunt. Laat uitlekken.

Snipper het chilipepertje en de knoflook. Meng ze met de barbecuesaus, de honing, peper en zout.

Spoel en droog de veldsla. Pel de ui en snij ‘m in ringen. 

Meng ze met de veldsla en de kaasblokjes. Roer een dressing van de olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout. Schep door de salade.

Vet het barbecuerooster in met olie. Bestrijk de kipfilets met het honingmengsel en gril ze goudbruin: bestrijk ze ondertussen weer af en toe met het honingmengsel.

Serveer de kip met de salade. Lekker met een aardappel in de schil en nog wat extra barbecuesaus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.